Baby drive-in Opvoeden en Geloof 0-2 jaar

baby drive-in Hardinxveld opvoeden en geloof Hecht door en in geloof 2mpower

Vandaag, 4 februari 2020, mocht ik iets vertellen over opvoeden en geloof bij kinderen tussen de 0 – 2 jaar bij de baby drive-in van de bibliotheek Aanzet in Hardinxveld. Met een gezellige opkomst van 6 moeders en 2 oma met hun (klein) kinderen hebben we gesproken over de mooie en soms ook de moeilijk dingen in opvoeden en geloof.

Bewust van je waarden
Waar het voornamelijk om gaat is dat je bewust bent van wat je van waarde vindt om mee te geven aan je kinderen. Wanneer je bewust bent van wat je belangrijk vindt, dan kun je het ook beter inzetten. Dan kun je ook het geloof er gemakkelijker aan koppelen.

Een voorbeeld:
Je hebt als belangrijke waarde dat je goed voor het milieu, Gods schepping, zorgt. Je wilt dit overdragen aan je kind. Dan kun je dit heel gemakkelijk linken aan je geloof  wanneer je buiten bent en van de zon geniet. Je kunt daar de aandacht op vestigen. Je kunt dat al heel klein laten beginnen door te zeggen: “Lekker hè, dit zonnetje zo op ons gezicht. Wist je dat God de zon heeft gemaakt?” Opvoeden met je geloof hoeft niet moeilijk te zijn wanneer je bewust bent van wat je belangrijk vindt om mee te geven.

Liefde en nabijheid
In de baby, dreumes en peuterfase ben je voornamelijk bezig met de basisvoorwaarden hechten met je kind. Gerichte aandacht geven, verzorging, beschermen, sturen en helpen in de ontwikkeling en er dagelijks voor je kind zijn; Onvoorwaardelijke liefde geef je mee. In mijn beleving is liefde en nabijheid één van de belangrijkste waarde die je kunt mee geven aan je kind…

…En wanneer je gelooft dat God liefde is, dan leef je Gods liefde voor aan je kind. Hoe mooi is dat!

Welke rol heeft de bibliotheek in dit verhaal.
In de bibliotheek kun je veel boekjes lenen die gaan over waarden en normen, geloven, mooie Bijbelverhalen. Voor elke leeftijdsfase is er genoeg te vinden. Boekjes lezen over het geloof of over wat je van waarde vindt is een uitstekend instrument om je waarden over te dragen of om het gesprek erover aan te gaan. Tevens is voorlezen een gezellig en hecht moment met elkaar, doen dus!

Wil je meer weten?
Heb je interesse in opvoeden met geloof en wil je meer weten?
Ik heb enkele thema’s ontwikkeld die gaan over opvoeden met geloof.
Daarin komen onderwerpen voor als “hoe ga je om met moeilijke vragen van je kinderen over geloof, hoe hou je de jeugd bij de kerk, wat is de rol van een gemeente in de opvoeding met geloof” etc.

Neem vrijblijvend contact met mij op: info@2mpower.nl – 06-13053363.
En neem eens een kijkje op HECHT DOOR EN IN GELOOF van 2mpower. http://2mpower.nl/hecht-door-en-in-geloof/

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*