GOD IS MILD

God is als een vriendin zo mild voor me.

Ik had een openbaring. Ik bedacht me vanochtend ineens dat God alleen maar mild en lief voor me is geweest. Waar dat vandaan kwam? Ik weet het niet. Het floepte opeens door mijn hoofd.

HARD VOOR MEZELF

De gebeurtenissen van het leven, mijn leven, zijn soms zwaar voor me. Nu in de coronatijd bijvoorbeeld: hoogzwanger met twee kleuters thuis waarin beperkingen gelden en het leven voor iedereen anders is geworden. En misschien ben nog wel het hardste voor mezelf geweest door de jaren heen. Toch als ik terug kijk naar de belevingen die ik had met God, hoe wonderlijk en geregeld grappig ook… God was mild voor me!

GOD VEROORDEELT NIET

Hij veroordeelde me niet. Hij sprak niet streng tegen me, confronteerde me niet met alle fouten ik die gemaakt had. Hij was lief voor me. God gaf me hoopvolle, liefdevolle en troostende boodschappen. Iets wat ik maar moeilijk voor mezelf kon zijn, mild. Nog niet heel lang geleden leerde ik milder zijn voor mezelf. Zelfcompassie noemt men dat ook wel. Ik kwam er in die tijd achter dat een ander woord voor mild “GENADIG” is. Ik weet nog zo goed hoe verrast ik was.

GENADIG

In de bijbel en in de kerk hebben we het constant over de genade van God. Die milde, liefdevolle en hoopvolle God, onze Trooster!

DE VRIEND DIE ZEGT…

God is de vriend die tegen mij zegt niet zo hard te zijn voor mezelf te zijn wanneer ik iets stoms heb gedaan. Wanneer ik iets te heftig uitviel tegen mijn kinderen en vastzit in schuldgevoel, zegt hij mij mezelf te vergeven en opnieuw te beginnen. De Vriend die mij troost en bemoedigt wanneer ik geen raad weet met mezelf of een bepaalde situatie. Zoals mijn vriendin dat doet wanneer ik bij haar ben met m’n zorgen: altijd met begrip, liefdevol, zachtaardig en mild. En het fijne is… deze Vriend is er altijd en overal!

mild (bn):

edelmoediggenadiggoedhartiggroothartiggrootmoediginschikkelijk

toegeeflijkvergevensgezindvriendelijkwelwillendzachtzachtaardig

zachtzinnig, genereusgoedgeefsgulkwistigliberaalmilddadigovervloedig

rijkelijkroyaalruimvrijgevig.

Synoniemen.net

DELEN: Heb je die ervaring ook of juist niet deel het met me.

HECHT DOOR EN IN GELOOF

http://2mpower.nl/contact/

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*