Agenda/Nieuws

Agenda

Hecht door en in geloof

 

Nieuwe blog "God is Mild"

Lees hem nu!

Nieuws

2 nov 2020, Hardinxveld-Giessendam

Leendert.

Vorig jaar bleken we tot onze verrassing zwanger te zijn.
We zijn midden in de eerste coronagolf bevallen van onze 3e zoon, Leendert.
Met Jan en Tjapko als trotse, lieve grote broers zijn we nu een gezin van 5

Leendert Blokland - 2mpower

Dankbaar zijn we met dit geschonken wonder!

Nieuws

Di 4 februari 2020 , Hardinxveld-Giessendam

Baby drive-in
Opvoeden en geloof

Vandaag mocht ik iets vertellen over opvoeden met geloof bij kinderen tussen de 0 -2 jaar bij de baby drive-in van de bibliotheek Aanzet in Hardinxveld. Met een gezellige opkomst van 6 moeders en 2 oma met hun (klein) kinderen hebben we gesproken over de mooie en soms ook de moeilijk dingen in het opvoeden.

Lees meer hierover in mijn nieuwe blog 

 

 

Nieuws

Do 19 december 2019, Hardinxveld-Giessendam

Allerlaatste MAMAcafé is een feit.

Na 3 jaar met succes het MAMAcafé georganiseerd te hebben vond ik toch dat tijd werd om het stokje over te dragen aan een ander enthousiast iemand. Helaas hebben we die niet gevonden. Wel hebben we vandaag genoten van een laatste officiële MAMAcafé in Hardinxveld.

Van de zomer ruilde we nog bakvormpjes,  vandaag ruilde we kersthuisjes van de AH met elkaar.
Er worden herinneringen opgehaald aan de 2 MAMAcafé baby's die in de 3 jaar geboren zijn. We eindigen met de 3e en 4e op komst. We hebben door jaren heen lief en leed gedeeld en thema's bijgewoond. Vaak luchtig met een draagconsulente, of het voorleesuurtje met de bibliotheek. Soms zwaar, zeker als het gaat over het overlijden van je kindje of de postnatale depressie. Bevallingsverhalen, moeilijke peuterfases, borstvoeding of niet. Het is allemaal langs gekomen. Kinderen die door de Buurman kropen en onvindbare blokjes speelgoed. Taarten, speltkoeken en limonade, altijd weer een gezellige chaos.

Mooie momenten, mooie herinneringen, mooie vriendschappen!

GASTVROUW gezocht

Het MAMAcafé zoekt nog steeds een Gastvrouw om een doorstart te maken!

Lijkt je het leuk om het Mamacafé maandelijks te organiseren samen met Deelcafé de Buurman?
Neem contact met ons op.

Arianna Blokland - 0613053363
Deelcafé de Buurman - 0615563379 (Lucie - Buurman Chef)

Nieuws

Do 28 november 2019, Hardinxveld-Giessendam

MAMAcafé; Gastvrouw gezocht.

Lijkt je het leuk om het Mamacafé maandelijks te organiseren samen met Deelcafé de Buurman?
Neem contact met ons op.

Arianna Blokland - 0613053363
Deelcafé de Buurman - 0615563379 (Lucie - Buurman Chef)

 

Nieuws

Do 31 januari 2019, Hardinxveld

Het MAMAcafé start het jaar met een grote gezellige opkomst!

MAMAcafé Hardinxveld 012019

Een druk en gezellige start van het jaar. Kopjes koffie, speelgoed, koek en taart, het past allemaal op tafel! Kinderen die met elkaar spelen en leren delen. Gesprekken tussen moeders over de mooie- en de pittige momenten van het ouderschap. Het was genieten.

Wat fijn was het om onze vaste klantje Tjeerd weer te zien bij het MAMAcafé van vandaag. Hij werd vlak na het MAMAcafé van december 2018 opgenomen met een hersenvliesontsteking en is gelukkig lichamelijk weer helemaal hersteld.

 

Nieuws

Do 20 dec. 2018, Hardinxveld

 

MAMAcafé

Inge, consulente bij bibliotheek Aanzet, las op een bijzondere wijze een mooi kerstverhaal voor.
Ze vertelt hoe belangrijk het is voor de taalontwikkeling om te lezen. Daarnaast is het natuurlijk leuk en gezellig.
En op de vraag hoe in het verhaal het baby'tje heet, kwam het antwoord: "Bob de Bouwer!" 🙂

In de bibliotheek worden geregeld voorleesmomenten voor kinderen georganiseerd.
In januari gaan de nationale voorleesdagen weer van start.
Met op 23 januari: "De burgemeester leest voor."
Wil je meer weten neem dan een kijkje op:

https://www.debibliotheekaanzet.nl/bibliotheek-hardinxveld-giessendam

 

Nieuws

Do 25 okt 2018, Hardinxveld

YOUNG LIVING Oliën, goed voor baby en moeder (en vrij van schadelijke stoffen).

Vandaag als thema  in het MAMAcafé de heilzame werking van oliën. Puur natuurlijk, en vrij van schadelijke stoffen.
Young Living Essencial Oils is een  organisatie die  alles inzet om op basis van natuurlijke planten oliën te ontwikkelen die goed zijn bij eczeem, verkoudheid, obstipatie, stress, vermoeidheid, etc. Ze kunnen heel goed ingezet worden bij kinderen en baby's. Daarnaast ruiken ze nog eens lekker. Sanne Heeres (Jeugdverpleegkundige Rivas) kwam ermee in aanraking en is enthousiast over de positieve resultaten. Ze geeft workshops met deze oliën en je kunt via haar oliën kopen. Mocht je zelf nu meer willen weten, heb je vragen of wil je in contact komen met Sanne. Stuur dan een mailtje naar info@2mpower.nl en ik zorg dat Sanne contact met je opneemt.

Nieuws

Do 28 juni 2018, Hardinxveld

Muziek op schoot

Vandaag in het mamacafé kwam Annet Kleinjan vertellen over de invloed van muziek op kinderen. Ze begon met een vrolijk liedje op een klein gitaartje. Hierop reageerde, hoe jong ze al waren, de kinderen direct, muziek trekt! Muziek maken en zingen is niet alleen heel leuk en gezellig. Het bindt de ouder (of grootouder) met het kind. Kinderen houden van deze verbinding, het geeft een veilig en prettig gevoel. Het geeft ze zelfvertrouwen mee, het zegt: “  Ik mag er zijn, er wordt aandacht aan mij geschonken.”  “Spelend leren, lerend spelen”, zegt Annet. Dat is wat muziek op schoot doet. Het is dus ook nog eens educatief. Muziek, dans en zang stimuleert de motorische- en spraak/taalvaardigheden.  Het ritme gevoel wordt ook aangesproken. Dit is voor kinderen vaak een heel vertrouwd en rustgevend geluid. Ritme krijgen ze namelijk al mee vanuit de zwangerschap. Als baby in de buik horen en voelen ze het rustgevende geluid van je hart.

Annet laat zien hoe leuk je met de simpelste dingen muziek kan maken en overal heb je wel een liedje over. Van kleine lege flesjes met lege dopjes of (in de herfst) met kastanjes kun je heel leuk rammelen. Op een tafel kun je ritmes trommelen. Je kunt liedjes maken met de badeend in de hoofdrol, of een handpop gebruiken. Liedjes maken van minder leuke taakjes is een feestje, zoals tandenpoetsen of opruimen. En zo is er nog veel meer op te noemen in de veelzijdigheid van muziek. In het mamacafé hebben we een voorproefje gehad van het zingen, dansen en muziek maken met onze kleintjes. Annet brengt haar enthousiasme voor muziek speels en kundig over. De kinderen genoten, en wij ouders net zo!

Muziek op schoot wordt in Sliedrecht aangeboden door muziekvereniging Crescendo en gegeven door Annet Kleinjan.
Wil je meer weten of je aanmelden voor de cursus neem dan een kijkje op één van deze sites:

http://www.muziekmethetjongekind.nl

http://www.crescendosliedrecht.nl/muziekles/

 

Nieuws

Do 26 april 2018, Hardinxveld

MAMAcafé

Mamacafé,Hardinxveld, depressie na de bevalling, 2mpower

Depressie na de bevalling.

We kennen allemaal de postpartum depressie (PPD) na de bevalling, ook wel bekend als postnatale depressie. Sombere gevoelens, huilbuien, prikkelbaarheid, nare gedachten, slecht slapen zijn één van de bekendste symptomen die daaronder vallen.
We praten er maar weinig over, het lijkt nog een taboe.  Toch overkomt het 10 tot 15% van de moeders.

Sombere gevoelens, huilbuien, prikkelbaarheid zo net na de bevalling zijn normaal. Ze worden ook we de baby blues of de kraamtranen genoemd. Meestal verdwijnen die weer na een week of twee. Wanneer sombere gevoelens maandenlang aanhouden of juist later beginnen wanneer er een verandering optreed, bijvoorbeeld met de borstvoeding stoppen of weer gaan werken, kun je ook spreken van een vermoedelijke postpartum depressie. Oorzaken kunnen zijn: veranderingen in hormonen huishouding, stressvolle gebeurtenissen, genetische aanleg, persoonlijke eigenschappen, etc.

In het MAMAcafé van afgelopen donderdag kwam dit thema aan bod.
Rozemarijn van Oost deelde haar verhaal. Ook zij is depressief geworden na haar bevalling, wel met een andere oorzaak. Bij haar bleek haar depressie voort te komen uit een onbegrepen lichamelijke klacht nog overgehouden van de bevalling. Artsen wisten niet goed wat ze met haar aan moesten en stuurde haar van het kastje naar de muur. Ze dachten dat de lichamelijke klachten psychisch waren. Haar intuïtie zei wat anders,  ze liet het er niet bij  zitten en zette door. Uiteindelijk konden ze haar lichamelijke klachten verhelpen en Rozemarijn knapte zowel lichamelijk als mentaal op. Ze wil haar verhaal delen, om zo moeders te ondersteunen in een gebeurtenis als deze. Ze schrijft haar ervaringen op in een blog om te delen met ons:  http://genietvanleven.nl/

Somberheid, huilbuien, prikkelbaarheid, slecht slapen, leeg gevoel, nare gedachten over je kind, over jezelf en/of het leven. Het overkomt je, blijf er alsjeblieft niet mee lopen.
Praat erover, want je bent echt niet de enige én er is wat aan te doen!

Herken je jezelf in dit verhaal of in bepaalde symptomen, maar weet je er niet goed raad mee? Ik help je graag in jouw verhaal, klachten en gevoelens, neem gerust contact op.

Meer informatie over postnatale depressie kun je vinden op www.oudersvannu.nl

 

Nieuws

29 maart 2018, Hardinxveld

MAMAcafé

In het MAMAcafé vandaag was Marja van de Wetering aanwezig voor alle vragen rondom het gebied van borstvoeding. Zij werkt als vrijwilliger voor de vereniging Borstvoeding natuurlijk.

Heb je vragen of klachten op het gebied van borstvoeding, dan kan en mag je haar benaderen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Contact gegevens:

Marja van de Wetering
T: 0184-610024
E: vbnhardinxveld@gmail.com

http://www.borstvoedingnatuurlijk.nl

Nieuws

27 febr 2018, Hardinxveld

Ansichtkaarten

2mpower heeft met behulp van Elize Havelaar, http://www.kaartjesmaker.com/,   een eigen lijn van ansichtkaarten ontworpen. Deze zijn nu via de website te verkrijgen!

Neem een kijkje op:
 http://2mpower.nl/extra/ansichtkaarten/

Nieuws

28 dec. 2017, Hardinxveld

MAMAcafé
"December Special"

Een druk bezocht en gezellig MAMAcafé vandaag.
Een MAMAcafé met een extraatje door de komst van
Jenny de Mik, Inge Verboom en Elize Havelaar.
Ieder met haar eigen talent bood net even dat beetje extraatje meer voor vandaag. En met elkaar hebben we 25 euro opgehaald voor stichting Opkikker.

 

 

Nieuws

26 okt 2017, Hardinxveld

 mamacafe hardinxveld Deelcafe de buurman draagconsulente Janneke blom janneco 2mpower

Laat je dragen, staat er op het kaartje van draagconsulente Janneke Blom.

Vandaag in het MAMAcafé in Hardinxveld was aanwezig Janneke Blom. Zij is naast kraamverzorgende en kindercoach, ook draagconsulente. Het dragen van je kind in een draagdoek is weer helemaal van deze tijd. Met speciale methodes en draagtechnieken kun je je kind vrij lang dragen. Op je buik, op je rug, het wordt allemaal steeds meer normaal. Zelfs vaders gaan over de boeg. Niet alle vaders hoorde ik net van een jonge moeder. Maar toch, het dragen van je kindje is hip...

Waarom is het zo hip?
Ten eerste; het is fijn, voor zowel de moeder als voor het kindje. Een baby vraagt om huid op huid contact. Het biedt veiligheid en het voelt vertrouwd met mama's geur en hartkloppingen zo dichtbij. Veel ouders ervaren dat hun kindje rustiger/ tevredener is, minder huilt en vaak ook beter slaapt. Moeders hebben hun handen vrij, en hun kindje toch heel dichtbij. Het draagt bij aan de hechting tussen moeder en kind.

mamacafe hardinxveld janneco janneke blom 2mpower

Janneke Blom is een gecertificeerde draagconsulente. Vandaag liet ze in het MAMAcafé in Hardinxveld zien welke doeken er allemaal zijn en wat voor knooptechnieken je kunt gebruiken. Ben je geïnteresseerd in het dragen van je kleine en heb je vandaag het MAMAcafé gemist. Niet getreurd, ze komt zeker nog een keer langs.
Voor wie niet kan wachten 😉  www.janneco.nl

 

Nieuws

29 juni 2017, Hardinxveld

MAMAcafé hechting 2mpower

Wijzer in hechting vandaag in het MAMAcafé in Hardinxveld

Wist je dat een goede hechting tussen ouder en kind in de eerste drie jaar veel gedragsproblemen voorkomen kan in de verdere ontwikkelingen en leven van je kind?!
Maar wat als er door bepaalde gebeurtenissen nu wel problemen zijn ontstaan. Gelukkig kun je in elke levensfase samen met je kind de hechting verstevigen en verder door ontwikkelen.

Eva van Meeuwen is specialist in hechtingsproblematiek en kwam vandaag langs om algemene én persoonlijke vragen te beantwoorden.

Wil je meer weten over hechting tussen ouder en kind, neem dan een kijkje op wijzer in hechting.nl

Een informeel en leerzaam MAMAcafé in Hardinxveld dus!

Nieuws

16 mei 2017, Hardinxveld

MAMAcafé in de bibliotheek

Een eerste gezellige "MAMAcafé in de bibliotheek" waar moeders met kun kinderen de workshop "Boekje lezen voor het slapen gaan" konden volgen.

MAMAcafé in de Bibliotheek Aanzet Hardinxveld 2mpower Arianna Blokland - van Ham

Slaap is belangrijk voor mensen én voor kinderen. Er kunnen heel veel redenen zijn waarom een kind weinig slaapt, niet goed slaapt of vaak wakker wordt. Wanneer er problemen in het slaappatroon zijn bij een kind is het belangrijk om te achterhalen wat maakt dat hij of zij slecht slaapt, zodat er wat aangedaan kan worden. Want te weinig slapen kan voor problemen zorgen. Maar wist je dat het voor een baby juist heel normaal is dat hij of zij, zeker tot ongeveer een maand of 4, 's nachts  na 3 a 4 uur wakker wordt. Een baby wat "doorslaapt" is dan eerder een uitzondering. Pas na de 6 maanden kan er een gewenningspatroon aangeleerd worden al dan niet bewust of onbewust. Een advies van het Rivas: "Zorg dat je zelf niet het attribuut wordt van je kind wat dan juist jouw nodig heeft om in slaap te vallen, maar zorg voor een kort duidelijk "naar bed" ritueel... met het voorlezen van een boekje bijvoorbeeld 😉

Wil je meer weten over dit onderwerp of heb je vragen hierover neem contact op!

MAMAcafé in de bibliotheek wordt mede mogelijk gemaakt door Bibliotheek Aanzet en het RIVAS


Nieuws

13 april 2017, Hardinxveld

De kracht van liefdevolle verwaarlozing.

Goed nieuws voor alle moeders in Nederland.
Onze opvoedstijl is nog niet zo slecht. Onze kinderen zijn het gelukkigste van de wereld! Hoe ziet onze opvoedstijl eruit door buitenlandse ogen... lees meer op  http://www.ad.nl/nieuws/de-kracht-van-liefdevolle-verwaarlozing~a42c80b3/

Nieuws

30 maart 2017, Hardinxveld

Gratis proefzwemmen

Hartelijk dank voor de dames van Zwembad de Duikelaar.
Zij brachten niet alleen informatie mee over
baby- en peuterzwemmen. Ook een cadeaukaart voor alle moeders/oma's waarmee je een keer gratis kan komen proef zwemmen met je kleine.
...Er zijn nog kaartjes over...Heb je interesse?
Ze liggen voor je klaar in het volgende MAMAcafé!

 


Zwemmen met je kind of kleinkind is niet alleen gezellig en leerzaam, het schept een band!

Nieuws

1 maart 2017, Hardinxveld

Samenwerking met de Bibliotheek

Gisteren mocht ik namens het MAMAcafé en Deelcafé de Buurman bij de Bibliotheek Aanzet in Hardinxveld de bibliotheekpas in ontvangst nemen. Wij zijn er heel erg blij met de samenwerking!

De boeken die van af nu tijdens het MAMAcafé in te lezen zijn zullen daar vandaan komen.

23 febr 2017, DordrechtProntoMedia

Website gaat vandaag online

Met dank aan Pronto Media Webdesign

 

Met dank aan Timon Both; Fotografie

Met dank aan Elize Havelaar van Kaartjesmaker; ontwerp logo

 

26 Januari 2017

Een druk bezocht MAMAcafé

Moeders vonden elkaar, er was herkenning en er werd veel gedeeld. Ondanks de drukte bleef de sfeer prettig en veilig genoeg om baby’s te voeden, te verschonen en konden kinderen heerlijk spelen. #gowiththeflow